Τεστ Αλλεργιών – Alex Test

Αρχική » Τεστ Αλλεργιών – Alex Test

Τι είναι το τεστ αλλεργιών – Alex Test;

Ο ALEX® Allergy Explorer, αποτελεί εξέταση τεχνολογίας αιχμής στον τομέα της Μοριακής Διάγνωσης και της Ιατρικής Ακριβείας.

Με μία μόλις πράξη, πραγματοποιείται μέτρηση της ολικής IgE και ταυτόχρονος διερευνητικός έλεγχος σε εύρος 300 ειδικών IgE αντισωμάτων (117 εκχυλίσματα αλλεργιογόνων και 178 μοριακά αλλεργιογόνα).

Τι ανιχνεύει το τεστ αλλεργίας;

Διερευνά εις βάθος τις συχνότερες αλλεργικές παθήσεις, όπως είναι η Αλλεργική Ρινίτιδα, το Αλλεργικό άσθμα, οι Τροφικές Αλλεργίες και οι Δερματικές Αλλεργίες και παρέχει με υπερ-ανάλυση τις απαραίτητες πληροφορίες που συντελούν το αλλεργικό προφίλ του αλλεργικού ασθενούς.

Ανιχνεύει με υψηλή διαγνωστική ακρίβεια σε ευαισθησία και ειδικότητα, τις τιμές των ειδικών IgE αντισωμάτων (sIgE), έναντι των αλλεργιογόνων που βρίσκονται στο φυσικό περιβάλλον (γύρεις δέντρων, φυτών και αγριόχορτων), των οικιακών αλλεργιογόνων (ακάρεα, κατοικίδια ζώα και μύκητες της μούχλας), των τροφικών αλλεργιογόνων (γαλακτοκομικά, σιτηρά, αυγά, φρούτα, ξηροί καρποί, ψάρια, θαλασσινά) και τέλος των αλλεργιογόνων που περιέχονται στο δηλητήριο των υμενοπτέρων (μέλισσα-σφήκα).

Εξιχνιάζει τις περιπτώσεις τροφικών αλλεργιών όπως το LTP σύνδρομο (μεταφορικές πρωτεΐνες λιπιδίων), κατά τις οποίες η εκδήλωση αλλεργικής αντίδρασης προκαλείται μετά από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών (π.χ. φρούτα και λαχανικά) παρουσία κάποιου συμπαράγοντα.

Εξυπηρετεί τον αλλεργιολόγο στην αξιολόγηση των πολύ-ευαισθητοποιημένων αλλεργικών ασθενών, προκειμένου να αποκτήσει την απαραίτητη πληροφόρηση προς επιλογή του κατάλληλου σχήματος θεραπείας απευαισθητοποίησης στα αλλεργιογόνα (ανοσοθεραπεία).

Τεστ Αλλεργιών Κόστος

Τιμή εξέτασης: 180€