Μικροβίωμα Εντέρου – Ανάλυση

Αρχική » Μικροβίωμα Εντέρου – Ανάλυση

Στο ιατρείο μας πραγματοποιούμε εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις που αναλύουν το εντερικό μικροβίωμα και τις λειτουργίες του. Ο έλεγχος της εντερικής χλωρίδας επιτρέπει τον έλεγχο των αποκλίσεών του, βοηθάει στη διάγνωση, στην επιβεβαίωση ή τον αποκλεισμό πολλών παθολογικών καταστάσεων και ρίχνει φως στην αιτιολογία και την παθογένεια χρόνιων νοσημάτων και κατευθύνει τη θεραπεία τους.

Μικροβίωμα Εντέρου: Γιατί να κάνετε ανάλυση;

Το έντερο αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση όργανο του ανθρώπινου σώματος και το θεμέλιο της υγείας του οργανισμού. Περιέχει δισεκατομμύρια μικρόβια που ασκούν σημαντική μεταβολική, εκκριτική, ρυθμιστική και ανοσολογική δραστηριότητα. Πολλοί εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, οδηγώντας τον οργανισμό σε μια σειρά νοσηρών καταστάσεων.

Μικροβίωμα Εντέρου: Τι δείχνει η ανάλυση

Τέτοιες καταστάσεις μπορεί να είναι νοσήματα του γαστρεντερικού όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η νόσος του Crohn, η ελκώδης κολίτιδα, ο καρκίνος του παχέος εντέρου, η κοιλιοκάκη και η παχυσαρκία. Εκτός από γαστρεντερικά νοσήματα μπορούν να προκύψουν και άλλες παθολογικές καταστάσεις όπως οι αλλεργίες, οι τροφικές δυσανεξίες, οι διαταραχές τύπου αυτισμού, οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, η ινομυαλγία, η ψωρίαση, αρθρίτιδες και μυαλγίες, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ο σακχαρώδης διαβήτης αλλά και ορισμένες ηπατοπάθειες.