Έλεγχος Ορμονών – Ελεγχος Ανοσοποιητικού Συστήματος

Αρχική » Έλεγχος Ορμονών – Ελεγχος Ανοσοποιητικού Συστήματος

Ορμονολογικός έλεγχος

Οι ορμόνες αποτελούν χημικά μηνύματα που μεταφέρουν διάφορες πληροφορίες και σήματα από κύτταρο σε κύτταρο και μπορούν να επηρεάσουν πολλά σημεία στην υγεία του ανθρώπου – από τη διάθεση, τον ύπνο, τον μεταβολισμό, την ανοσία, τη λειτουργία συστημάτων όπως το καρδιαγγειακό και νευρικό, μέχρι και την εμφάνιση του ατόμου. Η αλλαγή στην κατάσταση μιας μόνο ορμόνης αρκεί για να οδηγήσει σε έναν καταρράκτη γεγονότων που μπορεί να επηρεάσει πολλές άλλες ορμόνες.

Στο ιατρείο μας πραγματοποιούμε εργαστηριακές εξετάσεις για τον έλεγχο των ορμονών και των ενδοκρινών αδένων σε άντρες και γυναίκες. Οι μετρήσεις των ορμονών γίνονται στο αίμα, στα ούρα αλλά και στο σάλιο.

Έλεγχος ανοσοποιητικού

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένα σύστημα με πολλές διαφορετικές δομές και λειτουργίες που έχει σαν σκοπό την προστασία του οργανισμού από τη νόσο. Οι διαταραχές στη λειτουργία του έχουν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία λοιμώξεων (από ιούς, μικρόβια, παράσιτα, μύκητες), αυτοάνοσων νοσημάτων, αλλεργιών και καρκίνου.

Στο ιατρείο μας πραγματοποιούμε εργαστηριακές εξετάσεις για τον έλεγχο πολλών λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος, της φυσικής και της επίκτητης, της χημικής και της κυτταρικής ανοσίας.