Ιατρική Αντιγήρανσης

Αρχική » Ιατρική Αντιγήρανσης

Ενέσιμες Μεσοθεραπείες

Η μεσοθεραπεία είναι μία σύγχρονη θεραπεία αισθητικής ιατρικής, ιδανική για αναζωογόνηση και αντιμετώπιση της φυσικής γήρανσης της επιδερμίδας του προσώπου.  Πρόκειται για έγχυση συγκεκριμένων ουσιών ενδοδερμικά για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων. Είναι ατραυματική, μη επεμβατική και ανώδυνη διαδικασία.

Ανάλογα με το πρόβλημα του δέρματος που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, διενεργούμε μεσοθεραπείες σύσφιγξης, ενυδάτωσης/λάμψης ή μεσοθεραπείες για την καταπολέμηση των δυσχρωμιών.

Με την μεσοθεραπεία  εμπλουτίζουμε την επιδερμίδα με πολύτιμα συστατικά, όπως :

  • Βιταμίνες που έχουν αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση
  • Υαλουρονικό οξύ το οποίο συγκρατεί το νερό στους ιστούς με αποτέλεσμα την βαθιά ενυδάτωση του δέρματος
  • Μέταλλα και ιχνοστοιχεία για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
  • Αμινοξέα που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Πρόκειται για απλή διαδικασία, ενδείκνυται για κάθε τύπο δέρματος και η επιστροφή στις καθημερινές μας ασχολίες είναι άμεση.

Ο τρόπος εφαρμογής και ο αριθμός συνεδριών ποικίλουν με την περιοχή και το μέγεθος του προβλήματος.

Στόχος της μεσοθεραπείας είναι να δώσει στην επιδερμίδα λάμψη, ενυδάτωση, σύσφιγξη και ελαστικότητα.

Μεσοθεραπείες υπάρχουν ετερόλογες ( με την έγχυση υλικών όπως τα παραπάνω) και αυτόλογες όπως η PRP, PRF (με έγχυση υλικού που προέρχεται από τον οργανισμό του ίδιου του ενδιαφερομένου).

PRP  ( Platelet Rich Plasma )  – PRF ( Platelet Rich Fibrin ) Αυτόλογες μεσοθεραπείες

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες (πρωτεΐνες με αναπλαστικές ιδιότητες) που βρίσκονται στα αιμοπετάλια του αίματος για να πετύχει ανάπλαση του δέρματος. Με μία απλή αιμοληψία λαμβάνεται μία ποσότητα αίματος η οποία επεξεργάζεται κατάλληλα και εγχέεται στα σημεία του δέρματος που θέλουμε να αποκαταστήσουμε. Έτσι επιτυγχάνεται η αναγέννηση του δέρματος και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά.

Πώς λειτουργεί η αυτόλογη μεσοθεραπεία

Με απλή αιμοληψία λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος από τον ενδιαφερόμενο, η οποία υπόκειται σε φυγοκέντρηση και επεξεργασία. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας λαμβάνουμε υλικό  που περιέχει αυξητικούς παράγοντες, αναδομητικά ένζυμα και βλαστοκύτταρα.

Στη συνέχεια το υλικό εγχέεται στα σημεία που παρουσιάζουν χαλάρωση. Η έγχυση αυτού του ορού μέσω της μεσοθεραπείας ενεργοποιεί την παραγωγή δικού μας κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την ανανέωση και σφριγηλότητα του δέρματος.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία

Στο πρόσωπο και κυρίως στα μάγουλα, σαγόνι και στις περιοχές κάτω από τα μάτια και γύρω από το στόμα. Επίσης ενδείκνυται για το ντεκολτέ και τον λαιμό.

Πλεονεκτήματα της αυτόλογης μεσοθεραπείας

Το βασικό πλεονέκτημα της αυτόλογης μεσοθεραπείας είναι ότι εφόσον χρησιμοποιείται το ίδιο το αίμα του ενδιαφερομένου αποφεύγεται ο κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων.

Άλλα πλεονεκτήματα της θεραπείας είναι :

  • Άμεσα αποτελέσματα
  • Ασφαλής και ανώδυνη (χρησιμοποιείται αναισθητική κρέμα)
  • Απαιτούνται λίγες συνεδρίες
  • Η αποθεραπεία είναι σύντομη και επιτυγχάνεται άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
  • Η επιδερμίδα αναζωογονείται, συσφίγγεται και αποκτά νεανική όψη
  • Διάρκεια αποτελέσματος ένα έτος

Cleopatra Technique ™️

Τι είναι η Cleopatra Technique™️

Πρόκειται για αυτόλογη μεσοθεραπεία, η οποία χρησιμοποιεί αποκλειστικά το αίμα του ίδιου του ασθενούς σε ενέσιμη μορφή και χωρίς προσθήκη τεχνητών συστατικών. Το PRF είναι παράγωγο αίματος 3ης γενιάς πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες, λευκοκύτταρα και βλαστοκύτταρα και έχει απόλυτη επιτυχία, ως τεχνική, εξαρτώμενη  από τη μοναδικότητα του  ασθενή.

Εφαρμογές της Cleopatra Technique™️

Η τεχνική έχει μεγάλο εύρος εφαρμογών. Δεδομένου ότι συνιστά μία φυσική μέθοδο ανάπλασης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διόρθωση πολλών ατελειών, όπως ρυτίδων γύρω από την περιοχή των ματιών, του στόματος, του λαιμού και του περιγράμματος του προσώπου με μεγάλη βελτίωση της υφής και ποιότητας του δέρματος του ασθενή.

Η Cleopatra Technique ™️ μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για την ανάπλαση του ουλών μετά από ακμή, την εξάλειψη των ραγάδων, την αναγέννηση των μαλλιών, αλλά και για τη  μείωση του οιδήματος και του πόνου στις αρθρώσεις λόγω της αρθρίτιδας.

Αποτελέσματα της Cleopatra Technique™️

Η Cleopatra Technique™️χρησιμοποιεί συνδυασμό από δύο τεχνικές που περιέχουν PRF (I-PRF και A-PRF), για την αναζωογόνηση και ανάπλαση του δέρματος. Το πρωτόκολλο έχει πληθώρα εφαρμογών και διαφοροποιείται από άλλα παρόμοια, λόγω της αυθεντικότητας και της μεγάλης διάρκειας των αποτελεσμάτων του. Η επιτυχία της διαδικασίας εξαρτάται αποκλειστικά από τον ασθενή, αφού στα ενέσιμα που χρησιμοποιούνται, υπάρχουν μόνο στοιχεία του αίματός του, χωρίς προσθήκη τεχνητών συστατικών.

Η ειδοποιός διαφορά της τεχνικής αυτής από άλλες παρόμοιες έγκειται στη διατήρηση της  αυθεντικότητας των χαρακτηριστικών του προσώπου και τη μεγάλη διάρκεια που έχουν τα αποτελέσματά της, αλλά και στο γεγονός ότι δεν προκαλεί επιπλοκές ή αλλεργίες.

Η ιατρός Γεωργία Φαρμάκη διαθέτει όλες τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται για τις προαναφερόμενες μεσοθεραπείες. Έχει Certificate of Continuing  Professional Development GMDAHUB (PRF Aesthetics ),  Certificate of training από το Esthetic Skin Institute, INC ( Advanced Botox and Dermal Filler Techniques) καθώς και πιστοποίηση στην Cleopatra Technique™️ .